share pengalaman

Salam.. Sy nak tanya pengalaman ibu2.. Boleh share kat sini.. Kalau muka kusam, berjerawat time preggy dapat baby apa ye, kalau berseri2 baby apa pulak ? atau kalau ada lain2 berkaitan kat muka boleh share x ?

16 Balas

Waalaikumussalam wbt... Saya masa preggy anak perempuan, takdak jerawat tapi muka kusam, langsung tak jaga muka... Nak cuci muka pon malas... Bedak, krim apa semua tu tak pakai... Memang kusam masam ja muka... Masa preggy anak lelaki agak jaga penampilan... Jerawat apa semua memang takda laa... Krim apa semua pakai...

Hehe..sy ank first bby girl rasa nye time tu xdek apa²...muka mcm bse je...tp org ckp muka berseri...skg ni ank second inshaALLAH...bby boy...kulit jd sensitif...abis naik gtl²...jd gelap kulit...tp xpela...org ckp lpas bersalin jd normal mcm bse blik..😁

hormon awk.. ad org dpt kesan yg beza2. mcm sy prgnt 3-4 bln kusam & pimple kt dagu. msuk 5bln dh xda. xde alahan dr awl prgnt. scan baby boy. setiap org x sma & jugak kesan tu tak sbb menentukan jantina baby☺️

Saya mase mule2 naik jerawat .. pas abis morning sickness , flawless🤣 mase mula2 alahan mmg la xlarat sume bende .. nk mekup pn xnk .. ha abis jeee alahan .. ari2 kua melawa.. ank perempuan.

4y ago

Kih3 kan .. xkisah la boy ke girl .. kua nanti asal sihat2 sajaaa.

Pregnt baby girl muka naik merah2 pregnt baby boy muka mulus jer n glowing..smpi xkisah dah klu xnk pakai bedak..sbb kulit nmpk cantik jer😅

Kusam atau berseri masa mengandung kadang2 tu semua ikut kita punya hormon awak. Tak boleh nak tentukan jgk dpt bay boy atau girl.

Saya tiap kali pregy..anak perempuan ke lelaki ke sama je sis..muka elok je..x naik jerawat pun..x de gelap2 pun..ok je..

Yee . Sye pn cmtu jgk. Ank first . Jrawat dn kusam . Truk sgt2 jrawat . Xtau lah bby ape ☺️

ye sama, kulit kusam berjerawat tknk bergaya semua smpai ada ckp saya selekeh but i dont care

hormon mengandung puan..tiada kena mengena dgn bayi atau jantina kandungan