Ruam di muka

Nak tanya, ada x kat sini ada pengalaman baby ruam kat muka? Boleh share letak utkcepat sembuh .. sebab anak saya makin lama makin byk ruam tu #bantusharing #pleasehelp

22 Balas

sy share pngalaman sy, ank naik ruam sy g jmpa dkter 1, dktr bg atopiclair, sy guna,brkesan tp hbis. nk g klinik yg sma xbuka so g klinik lain, dktr 2 bg cream aqueous * sejenis plembab . and suggest beli sabun organic brand buds. sy guna dua² and alhamdulillah okay wlaupun mkn masa sikit. bila guna atopiclair tu kulit anak jd kasar so sy guna losyen brand buds tu jugak, brkesan kulit jd lembut balik.

3mo ago

ni anak sy dlu penuh muka, blkang telinga. alhamdulillah skrng dh okay

Ada nampak awak mentioned ruam susu kat komen. Tak perlu letak apa2. Akan hilang dengan sendirinya. Cuma selepas menyusu, lap muka/pipi dengan wet cloth/cotton. Nak letak apa2 krim di muka baby seeloknya dapatkan nasihat doktor ya. Saya tak berani nak suggest cream apa untuk anak awak sebab hal anak saya pun akan di rujuk doktor.

3mo ago

Okay baik sis tq

Saya nak share tolong la beli cetaphil ni. Mmg mujarab dgn izinNya alhamdulilah. Saya guna beberapa hari, muka anak saya kembali flawless gebu gebu sama mcm dia lahir. Dulu waktu ruam saya buntu dah nak kasi anak guna apa, akhirnya beli cetaphil ni dekat watson atau farmasi/kedai baby

3mo ago

ok terima kasih

Anak sya pun ekzema..pakai semua tak jalan..sya try pkai cetaphil yg xda wangian xda sabun..organik...mcm ada perubahan sikit..even cream doktr bagi pun xjalan jgk..xblh sembarang beli produk takut ada steroid...bhya tu..jd sy beli yg organik dan mmg dia tulis xda stereoid..

Try lotion snow white sis. Anak sy dr baby eczema. Pakai cream kk bg semua elok kejap je pastu jadi semula. Kulit kasar tak macam kulit baby. Sekarang dh umur setahun baru sy jumpa lotion yg sesuai. Sis try la mana tau membantu. Sy beli kat shopee je murah. Moga membantu 😊

3mo ago

Okay baik sis .. nnti sy try tq😘

baby sy dr umur sebulan kulit pipi dia kne ruam..sy pakai ubat apa pn xjd..hilang pn kejap je then jd balik.. smpai la umur 8@9 bulan mcm tu sy Bg dia mandi hujan..hilang sampai skrg..skrg umur 1thn 7 bln..tp xthu la org lain camne 😃

3mo ago

tu la sis .. baby nie lain² kan, kdg ada yg cepat sembuh ruam nya

sy tengok ada yg suggest snowhite lotion. tp cousin sy pakai kat anak dia, eczema makin flare teruk. means tak semua baby sesuai dgn sesuatu produk tu. sis kena try n error dulu sbb baby kita tak sama

3mo ago

Ha'ah sis .. x semua baby sesuai kan .. tu kdg risau nak try produk² nie😅

beli lotion snowhitee tu sis. anak saya ruam susu dekat muka memang cepat hilang, kulit baby pun licin gebu ja 🤭 biji putih kt kepala tu pun hilang lepas sapu

3mo ago

Okay baik sis .. nnti sy try beli kat farmasi

boleh try cooling baby lotion Bzu Bzu.. dkt farmasi ade jual.. alhamdulillah anak sye serasi dngn lotion ni je.. ruam susu, ruam panas smua hilang.. hrga murah sis..

3mo ago

okay baik sis tq

lotion snow white saya dari anak sulung smpai no 3 anak jenis yg kulit exzima so slalu naik ruam pakai lotion ni terus elok

3mo ago

ada jual dekat farmasi x sis ?