Ruam di muka baby

Salam nak tanya macam mana cara nak hilangkan ruam kat muka baby ya , ruam macam gambar kat bawah tu .. anak saya baru 19 hari .. naik dekat bahagian mata dan pipi dia .. risau pulak .. time mandi memang saya xsabun bahagian muka .. just basuh dgn air je .. lepas mandi je ada pakai kan bedak sikit kat muka .. n memang takde pakaikan apa2 krim ruam kat muka sbb xberani takut makin melarat pulak .. lpas menyusu memang saya lap muka dia ..#firstbaby #firstmom tolong share ya mommies .. ni anak sulung so tkde pengalaman ..

Ruam di muka baby
2 Balas

jgn letak bedak pada anak terutama muka takut lelah. boleh jd sebab bedak sbb bedak ada pewangi. seeloknya basuh dgn air suam je. kalau boleh, guna losyen baby yg khusus kulit sensitif. anak saya pon mula2 macam ni, saya sapu losyen lama2 dia lembab dan lembut balik.

2y ago

awk boleh guna cetaphil,sebamed, mustella. kena try n error. saya prefer cetaphil atau mustella.

๐˜ด๐˜ข๐˜บ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜บ๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ป๐˜ข๐˜ช๐˜ต๐˜ถ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ต๐˜ญ..๐˜ด๐˜ฐ ๐˜ง๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ