Nak tanya ada tak yg mcm saya

Salam. Sy keguguran 6week bulan lepas. Gugur keluar habis. Sblum gugur tu mmg saya ada bleeding, doc bg ubat duphaston. Dan doc bgthu sy dlm kategori treatened miscarriage. Mmg tkde rezeki sy. Tp bulan ni sy tak dtg period lg. Ikutkan period sy 14hb evrymonth. Saya dh cek pregnancy test. Kputusan negativ.. Risau pulak bila tk period. Ada kemungkinan ke effect dri ubat duphaston tu sy tak period lg? Dan skrg sy mmg tngh continue mkn folid acid sbb sy mmg rancang nak mengandung..

4 Balas

Oh, sy x pasti samada effect drp Duphaston period jd delay. Mungkin boleh tanya dr. Sis tggu sbln x period then test semula UPT. If double line sama terang congrats. Bagus tu continue mkn folic acid until berjaya conceive.

lepas gugur tarikh period mmg kan lari sikit , hormon baru nk stable

2y ago

Yeke.. Ok2 baik.. Terima kasih info ya puan

Hormon ambil masa utk balance semula.

2y ago

Yeke.. Hope tkde apa2 yg serious la kan.. Thank you ya..

hormon baru nk stabil