Bleeding dan sakit perut week6

Salam. Sy first time pregnant. Dah week6 tapi semalam start bleeding and sakit perut. Pergi klinik buat abdomen scan memang tak nampak lagi. Just in case before pergi klinik sy buat upt lagi sekali dekat rumah. Masih 2 lines tapi tak berapa terang. Doc bagi duphaston and cakap 50/50 chances utk baby survive. Malam tadi start sakit perut yang teramat sangat and darah still belum berhenti. Saya redha kalau bukan rezeki kali ni tapi nak tau perlu ke sy ke hospital atau sakit ni akan berkurang sendiri.

4 Balas

Sama kes mcm sye.. 6 weeks sye bledding mcm period + perot cramp mcm sengugut terok.. Husband risau sgt terus bwk sye pegi emergency.. Mmg doc scan dah xnampak ape2.. Level hcg sye still tinggi lg.. Doc suruh balik dlu 3hari lps tu dtg semula utk check.. Time tu mmg sah level hcg sye dah terus turun & dinding rahim pon dah makin nipis.. Doc ckp dah gugur.. Mase tu rase gelap kejap dunia ni sbb ni 1st pregnancy lps 5 thn kawen.. Tp xpe la moga ade rezeki sye pregnant semula.. 🙂 Sis terus pegi check tau jgn tunggu2 lg.. Sbb bdn kite ni lain2.. Ade stgh org bleeding smpai brminggu2 tp baby still ok..

Walaikumsalam .. hi sis sy pun macam tu jugak sebulan lepas kandungan 6 weeks scan xnampak lagi.. bleeding jugak n cramping . Sy byk kali jugak ulang alik klinik bazir duit sbb sy gi swasta... try check upt still 2 line tapi x bape terang lepas bleeding tuu.. gi jmpe doc pun tu je laa dorang blh cakap semua sama 😬 lepas seminggu bleeding sy sakit perut teramat sgt n gugur jatuh sndiri baru sy gi doc untuk make sure .

sepatutnya any pv bleeding during pregnancy kene pegi emergency,

kna p hospital terus sis