makan paru

salam.. sy dh nak masuk 19 weeks.. dh lama x makan ns lemak paru.. boleh ke makan paru ye.. ms mula2 takot nk mkn organ2 dlmn ni.. skrg 19 weeks dh boleh ke??

13 Balas

Wslm, setahu sy dlm pemakanan sunnah, organ dalaman ni mmg kurang elok. Even hati ayam kata dpt tinggikan hb, tp alhamdulillah sy berjaya maintain hb tanpa amalkan hati ayam. Tapi dlm hal ni terpulanglah pd puan.

better tk pyh mkn . sebab organ2 ni byk toksik . tp kalau nk rasa satu due ketol tu tk pe kot. buat2 rasa je..

Why? Mmg xboleh makan paru (organ2 dlmn) ke?? baru tahu ni. Apa keburukan nya? 🤔

Boleh tapi jangan selalu. Saya pon suka nasi lemak paru 😘

Boleh makan sebab untuk tambahkan darah. Baru la hb cantik je.

4y ago

yep.. sy slalu mkn..

Teringin makan je sis. Saya pun kalau teringin makan je.

Boleh puan...sy tiap jumaat meratah paru😊

Boleh sis.. Makan paru elok untuk tambah hb

Boleh je. Hati ayam bagus untuk naikkan hb

Blh je mkn tp jgn byk ye...