baby kurang gerak

Salam.. sy dah masuk 6 bulan lebih.. adakah normal jika baby kurang gerak.. atau saya yang tidak perasan ye..?

6 Balas

Sy masa start kena kira gerakkan baby mase 28 week.. 2 hari baby kurang gerak..risau sampai g serah diri kt hospital n doc suruh warded.. doc suruh sy rehat hny pkirkan diri sendiri n baby sahaja.. rupanya baby kurang gerak sbb sy letih 2 hari bturut2 tu.. Bila sy rest alhamdulillah baby aktif je gerak.

bby grk je tu sis tp mgkin sis xprsn ..tp blh je kalau nk p klinik, check bby .. sy kalau rasa was2 mmg p klinik check.. tp nnti kalau dh 28w, masa tu sis pelu betul2 monitor pgerakan bby

Selalunya kita tak perasan tuu awak.. Bby gerak jea.. Cuma kalau mcm saya penat sgt, bby memang kurang gerak dan agak mengeras.. Dia rasa penat kita dan emosi kita kut.. 😁

Klu suasana sunyi.banyak duduk. mmg bby x bnyk gerak.. sebab dlm sana bby rasa tenang.. try buat benda bising/bjalan/minum sejuk/mkn manis......

Saya pun sama. Kadang2 kita pulak risau. Ada timing2 dia je gerak

Nt msok 7 bulan akn rasa bby aktif