28 week bayi kurang gerak

Saya baru masuk 28 week.. tapi perasan lately ni baby kurang gerak.. tapi bila pegi klinik check, heartbeat normal.. tali pusat ok.. rahim ok.. air ketuban ok.. pembesaran bayi ok.. semuanya ok normal.. tapi kenape still kurang gerak ye 😕

1 Balas

Kadang kala dia tidur. Awak cuba makan sikit. Saya pernah try makan biskut ke, minum air ke. Lepas tu rasa dia bergerak balik. Normal kalau tak rasa dia bergerak dalam sejam. Tapi kalau 3 jam masih tak bergerak, awak pergi hospital cepat cepat ya