Bersin & batuk

salam.. sy 21minggu skarang.. sy nak tanya.. normal ke klau kita bersin ke batuk ke, kt peranakan, pinggang rasa sakit ... kalau bersin kuat rasa nk putus pinggang.. al maklum la sy klau bersin da xde control2 da..

4 Balas

Awk bersin kuat2 kan, so memang akan sakit bwh tu. Jangan terlalu kuat sangat. Tak rasa nak terkencing ke bila bersin batuk kuat2 ? Kalau sy selalu dah terkencing 😂

sy pon gitu juga..jnis bersin kuat..kalau berdiri mmg akan terkencing la.. biasa kalau nk bersin or batuk sy duduk.. tak la sakit sgt rse..kencing pon boleh kontrol..

Kadang boleh bawa terkencing dgn sendiri tu sis. Boleh control tu dgn bila rasa nk terbatuk @ bersin sis duduk & boleh mengurangkan sakit kt ari2

normal kadang sampai terkencing sebab bersin tapi bila dah lama2 bolee kawal mungkin bersin & batuk dengan cara xpaksa n terlalu kuat.