Masih menunggu buah hati 4 tahun tahun berkahwin

Salam, sudah 4 tahun menunggu buah hati belum diberi rezeki oleh yg mana esa. Tapi Saya baru baru ni Saya Dan suami plan untuk cube ke doktor untuk ambik test interfility , nak tahu apa masalah dalaman yang membuat kan Saya belum dikurniakan zuriat. Doktor belum sah kan ape2 lagi cumenya telur Saya tak matang Kerana hormon Saya tak balance. Saya disuruh untuk ambik HSG test untuk check Fallopian tube samaada tersumbat atau tidak. Dan doktor juga Saran kan Saya untuk consume selama 3 bulan Matformin ubat untuk pesakit diabestis untuk turun kan hormon Saya yang tinggi. Sekarang ni Saya buat ujian melalui hopital swasta kerana Saya nak tau sangat2 masalah Saya. Tapi sekarang Saya macam terpikir sekiranya Saya memerlukan apa2 operation. Saya terpikir adakah Saya boleh continue tukar kan dari hospital swasta ke gov hospital? Yela Kalau untuk test ni semua mungkin Saya mampu lagi. Kalau operation ni Mesti memerlukan kos yang lebih tinggi. Adakah Saya perlu ulang semula proses untuk test2 yg sama jika Saya kembali check up ke hospital gov? Ada sesiapa tahu?

5 Balas

Kalau hospital kerajaan kena start dari awal. Kalau dari swasta continue kerajaan, cas ikut swasta.

Refer gov stat semula..follow je lg jimat cuma lambat sambil brusaha.

Insha'ALLAH semoga ada rezeki bt sis n suami..Aamiin

4y ago

Aminnn terima kasih ☺️

Insyaallah nnti ada rezeki sis dan suami

Mudah2an ada rezki sis