7 minggu 1 hari

Macam mana ye kalau kita nak check kehamilan di klinik swasta untuk sah kan hamil,perlu bawa pregnancy test ke yang positif??#pleasehelp #seriusnanya

4 Balas

Kalau awak tak bawak, dorg cek skli lagi, masa saya pergi, sama je, guna yang biasa saja testnyaa,bru dorg scann. Kalau awak cakap awak nak scan terus sbb test tu dah terang, dorg proceed scan shaja, tak yah sah dah kann. Saya cdg baik awak amik scan terus jee, tak yah confirm air kencing dahh. 😊

kalau ssya, . saya just bagitau nak confirmkan kehamilan. bgtau tarikh pertama n last period skian2 then bgtau ad buat test and clearblue . or snap gmbr siap2 tkt kalau dr mntk. kalau dia xmntk , kemungkinan dia akan decide buat scan terus. bila scan tu tahula berapa weeks dh.

Boleh je pegi scan terus sis xpyh bawak pregnancy test. Nnt sblm scan tu doc akan tya dulu.. test upt neg or x. Then doc ckp klu masa scan tak nampak kantung, dorg akan proceed utk test air kencing pula. Tp klu scan da nampak kantung dlm rahim, da ok tu☺️

yaaa