Suami suka call dan cerita semua ke MIL

Salam. Sorry benda off topic sikit hari ni, nak meluah tapi taktau kat siapa sebab taknak cerita ke kawan2 atau family. Suami sy suka cerita semua benda dkt MIL. Baru2 ni sy ada clogged duct. Ada benjol di payu dara dalam 3 hari. Skrg takde dah. Kebetulan sy terbaca notification whatsapp suami, MIL reply macam mana nak urut. Ada la jugak sebelum ni pun dia ada cite benda lain kat mak dia, macam sy sakit gigi sampai mak dia nasihat pelik2 kat sy. Malu la jugak sbnrnya. Sy tak kesah dia nak call mak dia hari2 ke time sy pegi kerja. Tapi dia cite hal sy macam malu. Ke sy yg overthink. Nak berdepan dgn dia, nanti dia tuduh sy bukak whatsapp dia pulak

3 Balas

Saya rasa normal kalau melibatkan kesihatan. Tu tanda suami awak concern dan perlukan bantuan untuk bantu awak. Suami saya pun macam tu jugak. Kalau saya tak sihat atau sakit, suami akan beritahu ma (in law). Nanti ma abah (in law) mesti akan call saya tanya okay tak, nak apa2 tak. But I'm not in your shoes, jadi saya tak tau hubungan suami isteri, hubungan awak dengan in law macam mana. Saya tak boleh nak komen lebih sebab tak tahu secara menyeluruh. Apa yang saya boleh nasihatkan, please communicate among husband and wife.

sy fhm perasaan sis sbb husb sy pon mcm tu.. stiap hari vidcall dgn mak n adik beradik.. nk tgk ank sy.. jd stiap hari sume bnde nk cite, tgh keluar dlm kete p mne2 pon xmnyempat nk jgk berckp xboleh tggu smp destinasi.. xde privacy rase.. 😪sy sakit gg p buat root canal pon smp ke makcik nye tau 😌naik rimas rase org nk uruskn ank, mkn, solat pn terganggu rase.. klo dorg xcall, husb sy yg call.. da tegur husb psl ni tgkla ade perubahan ke x pasni.. eh terluah plak kt sini 😂

8mo ago

Sama la sis. Hari2 vidcall, takde privacy. Entah apa lg dia cerita sy pun taktau. Kadang MIL jenis suka cerita kat adik beradik dia jugak dan bagi unsolicited advice. Husb sy pulak jenis tak boleh tegur pasal family dia, nanti dia merajuk 😂. Sorry la sy luah kat sini, takde tempat nak luah

rasa mcm xde pape pon..bkn crita aib awk....dia mcm cerita utk minta solusi masalah awk dr mak dia....mak dia mak awk jugak kan....lain la dia cerita awk mls mandi ke..suka lwn ckp ke...crita hal ats katil ke...mcm tu br rase mcm over suami awk..tp stakat masalah awk yg suami nk tlg tp dia xreti...so xde apa² pon...