Morning sickness truk tolong

Salam smua mommies, sy sejak pregnant ni morning sickness sy sgt2 truk makan minum APA pun muntah sehari muntah 20 Kali lebih dlm sebulan da kurang 10kg...pi kat doctor doctor cakap utk skrg nutrients utk baby cukup but sy mula X cukup nanti lama kelamaan baby pun dlm danger and sy kena masuk ward utk drip...ya Allah dgr Tu menakutkan..sy first Cuba satu ubat muntah Nama X ingat...but side effect dya truk...buat badan sy cam paralyzed...kerja harian nak bangun berdiri pun x blh...tido pun cam mayat...so stop ubat Tu...then doctor suggest lagi satu ubat alhamdullilah compare byk benda okay ...but skrg makan still X cukup...ada tak Cara lain ibu2 yg went thru morning sickness truk cam ni buat apa ye...

2 Balas

mindset. tu je cara nya. sbb sy dulu pun dr awal sampai 6m alahan teruk. air kosong pun muntah. sampai menangis2 depan makanan sebab nak makan demi anak. tp tekak takmau terima. makan muntah makan muntah. terpaksa hadap. much better makan muntah dari tak makan then muntah angin lagi sakit. nak taknak kena set dlm kepala terpaksa jugak makan demi anak dlm perut. pelbagaikan menu. husband kena tolong. kena try error apa yg boleh makan atau tak. mcm sy air kosong tak boleh. tp sy campurkan sesudu dua pati oren dlm air kosong. keep fighting mommies. insya Allah nanti hilang alahan tu🥰

sy xpnah lg morning sickness cmni. tp pape refer ke dktor dan pakar pemakanan.