morning sickness

assalammualaikum mommies ii semua , ada tak yng macam saya masuk 10w baru ada morning sickness . biasa orng kata hujung trim 1 nak masuk trim 2 morning sickness tu akan hilang tp saya baru je dapat . before this tahu pregnant 4w-9w tkde morning sickness . start 10w baru ada . nak makan apa pun tak boleh , minum susu loya 😭 , tolong mommies minggu depan jumpa doctor tapi berat turun 3kg . ubat tahan muntah pun sy dah cuba tapi tak berkesan . ada cara lain tak ? #Bantu #morningsickness

2 Balas

Normal sis.. kdg ada jugak org yg smpai bersalin tak hilang2 morning sickness dia..mmg gitu, sblm tahu pregnant okay je.. dh thu pregnnt ttiba ada morning sicknessnya.. Sy kandungan masuk 20weeks++ bru blh telan makan.. cuba sis minum air yg masam2 sikit.. jus oren @ air limau kasturi.. tp jgn minum waktu perut kosong ye..

takde cara sis , sickness tu mmg normal . kena paksa diri makan juga walaupun sikit . even lepas muntah pun kena suap sikit tak kesah lah biskut ke roti ke . janji ada makan . kalau lepas muntah tak makan angin masuk nanti loya makin teruk