Gdm on diet(obat)

Salam smlm nurse Ada citer kalau Ada kencing manis kena beranak 38minggu ke bawah.skrg sya dah 35 minggu .jadi soalan saya kalau takda tanda2 nak beranak or contraction .nnti dia MCM mna nak beranak? Kena bersalin paksa

8 Balas

Sama la sis.. sy pn hujung bln ni... alhamdulilah ada progress skit2 mcm dh start keluar lendir2.. rasa sakit sikit2.. tp contraction masih xde sgt. sis iktiarlah, klo blh jgn induce.. sbb induce ni sakit.. lg sakit, induce2 jln xbuka kne czer.

1y ago

sakit kat bawah Kan?MCM senggugut Tu kadang ? kalau MCM Tu Sama saya keluar kenduri sakit2 bawah tu

sama lah sye pon gdm on diet jugak,, tadi sye jumpe pakar,, dokter kabo kalo 40 minggu x bersalin lg kne masuk wad, kne induce.. harap² sblom 40 minggu baby dah keluar lah,, huhu

kalau gdm on ubat / insulin mmg kena serah diri 38w dan induce . gdm diet control je boleh tggu 40w dan tak overdue .

sya gdm on insulin dr kecik due 10/2 tp kna admit 25/1 , 26/1 kna induce doakn sya smoga dipermudahkan urusan bersalin amin

nanti doc akan bagi tarikh ngam 38w utk serah diri .. sya pon gdm on ubat .. 30/1 ni kena serah diri dah .. 31/1 kena induce

Smaa dgn saya kena serah diri 3/2 ni kalau x beranak lg kena induce harap la ade bukaan tanak kena induce🥺

1y ago

Aminnn tq sis🫰🏻

kena induce ubat

Kena induce for labour

1y ago

Ya