gatalan

Salam sis saya nak bertanya,kenape yea dibahagian bibir vagina kadang gatal dia tk dpt dikawal,apa patut saya buat yea

16 Balas

Try cream econazine sis. Sy tak pasti ejaan betul. Basuh dulu miss v tu bersih2 then lap biar kering. Baru sapu cream tu. Sapu tipissss je tau! Semoga cepat sembuh sis.

Sis kena pakai panty liner.. Jgan bagi kawasan tu lembab.. Kena tukar slalu panty liner.. Kena cuci slalu dan lap kering... Jgn sesekali sapu bedak....

Sy cuci guna air garam suam Alhamdullillah ok. 1 lg, ckp dekat doctor, doctor akan bg makan antibiotic dan ubat masuk dlm vagina.

Potong bulu dlu. Lps tu klu dpt basuh dgn air garam atau air rendaman sireh atam daun jmbu btu

.. try not to use any feminine wash.. instead just use air suam/biasa when washing down there.

makan antibiotik. takpun refer doctor. takut jangkitan kumar kalau acap usik bahagian tu.

Basuh vagina dengan air suam daun sireh...kena cari daun sireh la buat sendiri .insyAllah

4y ago

Tq sis

Bgtau doct,nnt dia bg ubat untuk masukkan dalam vagina

Akk pakai krim gatal petani tu jer..ok serasi dgn akk..

4y ago

Toko2 jamu..tp skrg toko2 jamu tutup kedai..di pasaraya mydin x sure lah kot ada x thu lah tu..