bibir vagina jd gatal dan pedih sangat

hai mommies, saya ada masalah..bibir vagina sy asalnye gatal..then sy tergaru..terus jd pedih..so lepas sy buang air kecil, sy punya bibir vagina tu memedih yg teramat² ???..anyone can help me..apa patut sy buat

10 Balas

Sy dah mengalaminya.. jangan segan tanya doktor.. setiap kali check up kalau ada persoalan atau masalah tanya je sis sbb doktor x kan marah.. demi kebaikan sis & baby.. sy dulu mcm2 sy tanya termasuk la yg ni.. doktor bagi sy krim sapu.. salah satu sbb dia sbb hormon kita masa pregnant.. dan sy ada gdm jd kurangkan makanan manis sbb tu pon salah satu punca miss v gatal

Change your panties often, at least 3 times a day, dont touch your vagina for few days, especially with your bare hand. After pee, wash with water only and gently dry with tissue. Should be fine in 2-3 days. If not, then go to doctor if there's any infection. Wish you all the best

5y ago

tq for the tips 😕

sis ada gdm ke? kadang related dgn mknan yg bergula..kurangkan mkn yg bergula, mnum air rebusan bali yg berfungsi mengawal gula dlm darah & akhir sekali kerap jaga kebersihan diri.

dia pedih sebab awk garu dgn kasar tu sbb luka, try amal kan bsuh dgn air garam dan air suam.. takpon rendam dgn daun sirih ,air garam dan air suam..insyallah berkesan..cuba jgn garu

4y ago

of course .. sbb hg yg pesan mcm tu ..alhmdulillah menjadi

maybe ada infection. seeloknya jumpa doc. while awk ensure selalu tukar panties, tukar panty liner.. lap kering setiap kali lepas ke tnds. cuci dgn sabun elok2.

sis ad keputihan ke ?? klau ad keputihan, kemungkinan tu pnyebab jdi gatal.

sis basuh pakai air daun sirih..sye selalu kena mcm tu..elok lps pakai..insyaallah

4y ago

Dah elok kot sis . setahun da post ni

Klu berlarutan refer doktor or nurse takut apa2 kan..

No problem :) wish you all the best

sapu aloevera