pengalaman mengandung jarak jauh

salam semua..sy nak tnya ada x mommy2 kat cni yg pregnant jarak anak tempoh yg jauh..contoh ank dah umur 10 thun ke pastu pregnant lg..persoalannya bg yg pnah tu ada x rsa sakit bhagian tulang pangkal faraj tu sakit yg amat bila nak bngun ssh..pls mommy2 jwb soalan sy..

11 Balas

Saya skrg mengandung dh 12 weeks (3 bulan) jarak dgn anak no.2 is 14tahun.. Saya dari sblm dpt tahu mengandung 4weeks dh rasa sakit pinggang dan bahagian ari² pangkal rahim tu.. Lebih kurang sakit senggugut.. Time malam susah nak sleep sb sakit pinggang punggung semua lah.. Dah beli preggy pillow ada lah kurang skit rasa tak selesa tu.. Boleh lah tido walau rasa sakit tu skit.. Preggy pillow tu at least boleh sendal belakang bdn utk dptkan posisi tido yg selesa. Cuma tu lah setiap 5 minit asyik kencing² jek😅

4y ago

yeke sis.. sy xtau nak ckp mcm mna skitnya tu..bkn skit pnggang..btul2 dkat tulang faraj tu..dya mcm klau kta berak yg najis tu keras mesti ada rsa mcm seolah2 bngkak ke apa ke centu laa rsanya.. dri 3bln lbih sy hidap sakit ne..bila scan ok

Sy ank ke4 11thn br pregnant lg,sakit yg teramat sgt kat tulang blkg,nak jln naik keta kna letak 2@3biji bantal kat blkg,nak tido mlm mmg ssh,ltk comforter tebal2 kat tpt tido, morning sickness lg truk dr preggy ank ptama.Sakit kat rahim pdai dtg2, mcm kna cucuk jarum tapi skjp.Klu minum air manis byk,tetap blk2 p tandas.minum air putih segelas je tapi mlm p tandas 3@4kali.

4y ago

Sy 39 br rasa ni simptom start preg 5w... pregnancy yg bwh 30umur sihat ja walafiat

Normal rasanya sbb sy sekarang pun tgah mengalami... Kadang nk bangun dari katil macam nk meleleh air mata tahan sengal di bahagian paha ...alhamdulillah sy skrang 23 week beza jarak umur dgn ank yg ke2 18tahun.... Mungkin dh lm kita x ngandung tu yg terasa sngt sakit n lengoh di merata badan minta kita semua dipermudahkan sgalanya amin....

4y ago

kann sis... lg laa jauh jarak sis.. sy dari 3bln lbih smpi harini 32 mnggu xpnah hilang sakitnya...pnah rsa sakit kat faraj tu pastu sy bt kemutan 3x dlm kiraan 10saat ok..tp yg ne x..mak ckp mgkin pintu rahim tu daa tbuka ckit2..

Jarak anak sulung 8 tahun...skrg ngadung ank no 2..mcm2 sakit hahahaha faktor umur kebarangkalian....masa ank no 1 kemain cergas...yg ni ala2 lembik..sakit sana sakit sini....

4y ago

btul sis..sy rsa mcm tu laa..rsa nak nangis je..

Saya pun mengalaminya sis...sekarang tgah mengandung, beza 7 tahun..sakit teramat sangat...kekadang berjalan pun terpaksa membongkok..semoga kita semua dipermudahkan sis🙂

4y ago

kann sis.. dya bkn skit pnggang dya mcm kta rsa berat kat bwh tu.. sy tdok kdang klau dah xtahan tu..letak bntal kat punggung bg tnggi dlm 10-15mnit ok laa kjap..tp sma gak balik lg..

Saya jarak 8 years with the first and second. The third one ni cepat pulak terkejut hihi. Normal je sakit mcm tu sbb baby tgh nak membesar.

Sakit bahagian tu normal sis.. Tulang² pelvix. Tulang punggung. Sis dh brp weeks?

4y ago

skrg daa 32weeks..mngalami dri kandungan 3bln lbih lg sis..dah gtau doktor katanya xda pa2..cma kepala bby tu dya bkn dlm laluan..lbih ke kiri ckit tu yg mnekan sbelah kiri..

Normal sy pon jarak ank yg kedua ni 6 thn..byk pulak sakit2 nye

4y ago

kan sis..mgkin sbb lma xmngandung kan..jd tulang kat bwh tu smpit sgt kot..bila nak buka balik utk ruang kpala bby tu yg aduhaii..

Sy jrak 5tahun pun mcm2 pyakit dtg..😂😂

normal sis faktor usia juga sy jarak 10thn

4y ago

dahh bgtau msa jmpa doktor..katanya kpala baby tu mnekan kat tulang pintu rahim..sbb kpala bby tu agak ke kiri ckit dri laluan tngh tu..mmg btul laa doc ckp sbb sy rsa skit sgt tu sblah kiri je..knan xda plak..tp bila nak bngun tu smua skit kat bwh tu..