cervical cerclage @ jahitan ikat pangkal rahim

Assalamualaikum...nk tnya lah,ada x mommy2 kat cni yg ada pengalaman tentang rawatan cercical cerclage?

11 Balas

sy kmukinan klu prgnt kli ke3 kne ikat pintu rahim sbb sy 2kali ggur pntu rhim bkk trlalu awal,,sis kndugan yg kbrpa kne ikat pgkal rahim tu? skg dh brp bln?

Nak tanya, after buat cerclage tu condition mcm mana, dia akan ada spotting/bleeding lg tak? Apa nak kena perhati (mcm warning sign kena cepat2 refer doc balik)?

2y ago

Sy buat kt swasta, Alhamdulillah takde complication apa2 and kena tahan semalaman je. Esok tu, after jumpa doktor dh boleh balik. Follow up Sy 2weeks after je. Lepastu monthly checkup mcm biasa. Cuma kena cautious la, perhati okay tak after. In case apa2 kena refer balik.

sya cervical jugak .. sekarang 23 week .. takut jee rasa . smoga kita dipermudahkan urusan .. harap kalini berjaya dgn izin allah

2y ago

Sis sy nak private chat bole tak? Mcm mana keadaan awak skng..

sayaaa, alhamdulillah skrg dh 26 mggu. 36 mggu nnti nk kna remove plak. hope everything went well

2y ago

Sis,sy nak private chat bole tak? Mcm mana keadaan awak skng?

salam sis... bila dh buat cervical cerclage ni... sis buat aktiviti mcm biase je ker ???

Saya buat BTL semasa operations 3x czer ..tapi still skit sampai Hari ni 19hr dah

ya sya pnh buat ..sya slmt mlhirkn baby sya pada 8/10/21

3mo ago

sis mcm.mana sy kena jahit pangkal rahim esok.. baby 22w.. harap dpt la baby selamaft kat dlm smpai cukup umurnya

mcm mane keadaan sis krg??bole kongsi pengalaman x

sy buat jugak..isnin ni nak kena remove dah

8mo ago

sakit tak time proses cervical cerclage dibuat?

Salam saya baru 2 minggu lepas

2y ago

hi sis boleh private chat x