tanda nak bersalin ke?

Salam semua...sy dh 36 week 2 days, skrg sy selalu sgt skit n lenguh belakang,kerap nak buang air kecil n besar,smpai 3 4 kali sehari, kaki bengkak....baby pun tiap kali brgerak rase mcm mengeras smpai sakit perut sy....ni tanda2 nak bersalin dh ke? First baby so xde pglman lg...

1 Balas

Wslm. Dah nak dekat tu sis. Baby dah turun dkt laluan dah tu. Kalau dah ada kontraksi kerap kena cpt2 pegi hosp la. Tak semestinya kena tunggu keluar drh atau pecah air ketuban. Masa sy bersalin anak kedua bln lpas takda pun keluar drh atau lendir. Kontraksi makin lama makin kerap je sy rasa. Pegi hosp dah 2cm bukaan serviks. 4 jam lps tu pecah ketuban dan terus bersalin. Tak sama pengalamn bersalin dgn anak yg pertama

4y ago

Tq...sy dh selamat bersalin dh...38 minggu 4 hari....tulaa...keluar tnda bru ni keluar darah...Alhamdulillah, 4/4/2020 baby boy kuor...😍