ubat insert

Salam semuanya, slmt pagi☺ Nak tnya siapa pernah guna ubt insert yg doc bg?? Berjaya x menghilangkan keputihan dan kegatalan??

15 Balas

Ada pkai dlu msa pregnant ank first..ubat tu klau dh insert, gatal dia jgn ckp la..dgn panasnya...tp bila pkai pun sama jgk tkde prubahan..lps dh bersalin, ank kena tahan wad pula, sb kena jgkitan kuman..di sebabkan keputihan kita ni..kencing kotor jgn ckp la, stiap kali check up je, slalu sgt positif..mmg bahaya utk baby..kena banyak minum air masak..kurangkan minum air manis..skrg sy pregnant ank no 2..alhamdulillah mmg tkda keputihan...kencing kotor pun tkda..kena byk minum air masak..

5y ago

Kandungan sy awal lg... btw thnks bg feedback tntg persoalan sy☺

Pernah guna anak 1st dulu. Tak tau sgt kan. Doc kerajaan bg, kita ikut aje. Dh guna, after few days/weeks (x ingat) ada blk. Lps tu guna je clotrimazole powder (mcm bedak) jual kt farmasi, bila terasa gatal2. Make sure lps g toilet, dh cuci miss v tu, lap dgn toilet rolls bg kering. Kurangkn juga mkn benda manis2. Ni pn contribute pada keputihan juga. Minum air byk2 pas mkn benda manis2 tu 😉

Sy pernah pakai sbb ada fungus..belah kiri ni selalu sakit2..then p emergency,doc test urine n amek darah..n depa kata ada fungus..maybe hormone berubah kata nya..masa tu 7weeks pregnant..alhamdullillah,lepas pakai tu terus ok..xda lg masalah..semalam scan,dh nampak dh heartbeat baby❤ now 8weeks pregnancy..

4y ago

Salam sis, sebelah kiri vagina atau celah kangkang. Sbb saya pun sakit sebelah kiri celah kangkang.

Sy baru pakai ubat tu mlm ni, sbb siang td check di kk ambil sample keputihan nak taw apa punca. Sbb keputihan yg sy alami tak gatal dan tak berwarna kuning atau hijau. Nak masuk tu saket. Dah masuk rasa tak selesa. Allahuakbar, sabar aje. Tgklah beberapa ari nnt mcm mana if keputihan pulih ke tak..

nak masukkan pun gagal🤣 terkeluar tp x bgtaw doktor smula. skali pp. kne warded awal. sbulan terakhir tu ade keputihan. doktor nak insert ubat. xleh buat sdri sbb pp. tp sbb sakit, sy refused doktor buat. kne marah sikit la. hahahaha. mujur x gbs. skadar kputihan je.

Saya pakai ubat insert gel. Setakat ni pakai dlm 3,4 kali jek. Alhamdulilah gatal2 hilang, tp keputihan and wane kuning still ada. Lagi2 taim bekerja. Mmng byk. Banyak kan tukar spender pun mmbantu utk hilangkan gatal2. Lepas kencing atau mandi, lap miss v betul2.

Alhamdulillah saya pakai okay aja, dah masukkan tu kena terus tidur. Keputihan yang gatal tu semua okay jea esoknya tapi ada consume sekali dengan antibiotics

insert kat vagina tu? Yup, akan hilangkan keputihan dan kegatalan .. saya dulu kena keputihan , kena ubat insert n antibiotik ...

Tp ada jgk sy baca luahan dlm ni.. Guna ubat insert ,, ad yg keguguran .. Sbb katanya x smua org tahan panas ubat tu .. Xtahu laa

5y ago

Patutnya bleh je basuh mcm biasa .. Air bersih .. Asalkn jgn pakai feminine wash sgt . Sy pun skrg cuci pakai air bersih je.

Kalau ada doktor bagi..cuba la.. Jgn sampai ia bertukar menjadi kehijauan bahaya sis..