Ubat keputihan

Nak tnya mommies ada tak yg penah guna ubat keputihan jnis insert beli farmasi..kalau keputihan kita wrna cm ijau tp xbyk sgt kdg ada kdg xda boleh tak klu sy bli ubt insert kt frmsi ntuk kpthn tanpa jmp doc .. appointment klinik kk lg Dua mggu.. #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

11 Balas

keputihan yg bertukar warna adalah TAK NORMAL. boleh jadi ada jangkitan bacteria. tlg inform nurse kk. supaya kk boleh buat swab keputihan. utk tentukan yg keputihan awak ada gbs atau x. please jgn beli seberangan ubat tak semua ahli farmasi tahu condition awak mcm mana. dorang cuba tahu basic sahaja

8mo ago

xpe awak if tahu awal, nnt before awak nak bersalin doctor akan on antibiotik dkt kita

kena ada surat doktor dulu sis baru boleh beli ubat insert kat pharmacy tk silap saya. Saya aritu ada ubah warna, saya trus gi klinik sebab appointment KK lmbat lagi. nnti doktor akan bagi suggestions buat swab or dia bagi ubat tu. Swab tu tk sakit pun sis, n dia membantu sangat.

Sy g klinik doc bg ubat candid v1..pakai skli dlm seminggu lebih hilang..lps tu ada balik..org ckp normal..tpi rabu ni ada appointment nk tnya doc semula..doc mmg suggest swab tpi seram plk..tkt 😅 sy punya masa kuar tu warna putih susu je..bau mcm mani

8mo ago

gugur diawal tremister bukan sebab muncung itik tu dear. itu sebab janin tu sendiri xmenjadi

Pergi jumpa dr sakit puan terus dear. Pharmacist ni kdg bukan boleh caya sangat. Jumpa pakar and dia akan check and bagi ubat yang sesuai. Kalau appointment kk lambat lagi, pergi private je dulu. Bahaya kalau infection ni nnti takut effect kandungan

8mo ago

tq mommy bg pndpt...in shaa Allah sy jak suami g klinik swasta dlu cek

Awak nak main beli & insert dlm vagina tu terpulang pada awak. Tp lepastu kalau ada spotting ke bleeding ke pergi kk mmg siap la kena marah. Dorang tak bertanggungjawab tau kalau jadi pape sbb awak tak consult dorang dulu 😄

8mo ago

sokay mmy sy fhm ..tma ksih mmy bg pndpt AP pn nt sy jak suami ntk check klinik swasta dlu..

kalau belum boleh pergi klinik, better sis jangan ambil ubat apa2 sembarangan lagi. minum air banyak, buang air banyak untuk flush out microbes yg ada. cut sugar, kalau GBS atau UTI, gula tu makanan dia.

8mo ago

alhamdulillah. betul tu kebersihan pun kena jaga betul. saya yak pernah cuba cuci guna garam tu, tapi pernah lah dengar suggestion macam tu juga. thank you sis kongsi pengalaman. moga sis & baby sihat selalu 💜

Sis pergi kk jumpa doc , kes mcm saya . Doc bagi ubat antibiotik & buat swab dari bawah untuk ambil sampel sebab doc takut jangkitan kuman . Better sis pge kk cepat2 bagitau doc yaa

8mo ago

ok baik mmy tq tau bg pndpt..sy plan na g swsta dlu smtra tgu appointment kk

Tolong la pergi hosp terus. Saya masa awal pregnant pun mcm ni terus refer hosp. Tkpayah pikir nk tnya dkt sosial media sbb yg kena kat badan sendiri. Terus je ke hosp

Better jumpa doktor. Dorang Akan check dulu & bagi ubat yang bersesuaian dengan keadaan kita. Boleh je nak beli if doktor cadangkan. Itu lebih baik rasanya.

8mo ago

tma ksih mmy ..ok nt sy jak suami check up klinik swasta dlu ..

Sy pun ad kputihan, hritu dah swab dah kt kk n dpt ubat insert..kptusan pun dah kluar kk ckp normal sbb hrmon mgandung..smpai skg still ad lg..