Anak belum berak

Salam semua,nak tanya anak sy 3 mgu dh x berak.fully bf.sy tahu kalo fully bf mmg normal x berak sbb susu bdn sngbd hadam.tapi,biasa nya plg lama dia x berak pn 2 mgu.ni dh 3 mgu x berak.tp normal je die,xde meragam.ada jugak ke ibu2 mgalami situasi sm mcm sy ni?

10 Balas

anak sy lepas habis kuning jadi susah nak berak..paling lama dua minggu..pastu anak sy jenis meragam pulak walaupun selalu kentut dgn perut tak kembung..saya bwk jumpa doc..doc cek ada kembung sikit dan dia bagi ubat sembelit..esoknya terus berak baby

anak sya ada umbilical hernia...baru2 ni dia xberak ada la dlm 2 minggu...sy buat senaman kayuh basikal tu....rajin2 kn la juga...alhamdulillah..mmg ada membuang ..dia fully bf...

Wsalam. Puan... 2-3minggu tu lama sangat. Puan pernah bawa untuk pergi check ke? Kalau belum, seeloknya pergi. Boleh minta advice doc.

puan tak risau ke anak tak berak berminggu2? kena bawa juga ke doktor/paed even dia tak meragam sbb takut ada masalah lain

lama sgt tu awak. paling lama pon 14hari. cuba awak bawak baby pergi buat penilaian kesihatan.

Bawa pergi jumpa dr la, bf mmg jarang berak tapi xde la gap panjang sgt mcmtu.

jgn kate 3w,3 ari pon haru dh ibu2 klau ank x berak.

dah lebih 2mgu tu..better bwk jumpa pakar..

Prgi klinik lh sis tnya doc. Bhaya gk tu

jumpa doktor