Anak tak berak

Hi semua. Anak sy dah cecah 2 bulan dh hari ni. Normal ke if dia dah 3 hari x berak. Last berak hari rabu pagi. Ni dah masuk hari sabtu. By the way. Dia minum susu campur dah. Susu badan dgn susu enfalac a+. Biasa dia berak hari2. Plg lewat dlm tempoh masa 36/48 jam gitu, mesti akan berak sekali. Risau pulak bila dh lebih 3 hari x berak ni. Huhu.. Ada ke cara or exercise yg sesuai & boleh dipraktikkan kt anak umur ni?

5 Balas

If baby minum susu ibu, itu normal kalau x berak hari2 sebab dia cepat hadam. Klu susu fm tu de sedikit kerisauan jgk. Puan boleh try urutan I♡U, atau buat senaman cycling tuk bby.

kalau susu badan saja normal tak berak tapi sis boleh exercise kaki lembut lembut angkat dan buat kayuhan mcm basikal tu

Try ikot tips ni... Anak saya kalau sehari xberak insyaallah xsampai berapa jam pastu memang berak....

Cube urut2 betis baby, buat urutan iloveu jugak..

..mcm anak saya jgk.. brpa hri sdah x berak