Cek upt selelas persetubuhan

Salam semua,maaf,disini sy ada soalan yg agak sensitif🙏,bolehkah sy cek upt selepas 2 minggu melakukan persetubuhan?ada jawapan x untuk soalan sy..trima kasih

6 Balas

cara tu kalau awak tahu tarikh subur awak je.. cth hari ni hari subur & ada "bersama" pasangan, then lagi 2 minggu boleh la test.. klau awak tak tahu Hari subur jd sia2 je buat test.

period lewat baru check sis.. terlalu awal check upt akan dpt keputusan negatif nanti sbb kalau lekat baru nak bersenyawa.. nak tepat kena tggu period lewat dulu baru check..

Better check lepas period lambat. Kalau cek awal sangat nanti kecewa macam saya. 5 kali upt check sbb curious sangat. Last2 fed up kecewa

Bole je..klu period teratur dan awk tau waktu subur...ctnya subur awk ari ke14...lps 2w lps tu bole la check..

Sy xpasti sis. tp lebih baik cek lepas missed period. lebih accurate. nnti mmbazir je

Elok Kalau period lmbat... Klau sblm2 ni period teratur