Tnya

Salam semua.. Sy nk tnya 31w asyk sakit dkt bahagian bwh perut.. Knpe yer.. Sape pernah alami? Kdg2 bila nk jln pn trase skit

4 Balas

Hm,dlm pengalaman sya baru2 ni, kepala baby kat atas kaki kat bwh,kencing tak lawas,dan ada keputihan.sya dapat tau semua ni lepas terasa tanda2 mcm sis rasa tu lah..doc beri ubat,tntg baby songsang,masih awal lagi nak perbetulkan kedudukan dia,sebab baby pandai pusing round the world lagi😆.skrg dah 37 week kembali normal dah.sya hanya kurangkan minum sejuk/manis..takut keputihan dan kencing kotor coming back..

Baik sis jumpa doc,andai kata sis keputihan,kencing kotor,tak lawas masih sempat lagi utk pulihkan..kandungan belum cecah 36week..rajin2 cek doc ya sis kalau ada masalah berlarutan..😉

Sama sy 30 wks skrg, sakit2 ngilu pepek, rasa baby gerak2 kuat wat perut sakit, kadang2 aktip sgt pun sakit, saba ya.

Normal.. sbb baby makin besar & berat