sakit belakang dan kerap sakit di bahagian bwh perut.

hi mommy semua,maaf nak tnya,normal ke klau usia kndungan da msuk 23 mnggu kte akn kerap skit blkng dgn skit bwh perut. sy skit blkng smpai nk pusing kiri kanan skit. skit bwh perut pun mcm tu rse mcm bby nk kluar. kenapa ye ? ad x mommy² yg pnh alami mcm ney.. terima kasih.. #firstbaby #ingintahu

5 Balas

normal. sbb rahim awk semakin mmbesar. bila rahim smakin mmbesar, ligament yg ada dkt rahim tu akn trtarik(mcm tarik getah) sbb tu akn sakit area tu. nnti g checkup kk bgtau la sakit tu.. dgr pnjelasan Dr bru awk rsa tenang ckit. pastu buat lah prenatal exercise.. ada jgk exercise khas utk sakit area sini.. sy cuba letak link ig ni.. xtau lah boleh click ka dak.. kalau boleh, cuba tgok vid ni https://www.instagram.com/reel/CuHT8vJLHYb/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

sy pn sma, hritu dh tnya nurse kk dia ckp normal tp still risau jgk 😂

sama laa dgn saya...mcm mana nk hilang ya..xtao nk dduk dh mcm manaa

10mo ago

saya pon msih lagi skit tiap kali nk bngun kadang² nk bngun dri kerusi pon tetiba dye kejang

time duduk or baring,betulkan postur badan

tq sis