STRESS TENGOK MUKA SENDIRI!

Salam semua, sy nak tanya . Saya mengandung kali ketiga ni sebelum ni gugur 2 kali dan yg ni now dah 11 weeks. Alhamdulillah baby okay. Cuma mengandung kali ni, alahan teruk sangat sangat! Sampai pernah kene tahan ward sebab muntah teruk. Tapi tu masih boleh lagi sy terima lah . Yang tak boleh sy terima adalah kulit muka naik jerawat banyak sangat ! Lepas tu kering sampai terkopek* kulit muka ni! Mak saya kata mungkin memang pembawakan baby . Tapi Yaallah stress nya tengok muka sendiri . Malu 😭 sebelum ni even tk pakai product macam* just pakai safi untuk cuci muka tapi muka elok je. Sekarang sampai dah tukar banyak jenama product dari yg murah sampailah beratus* harga sama je. Tk de hasil langsung! Gatal pulak muka ni. Sy kene buat mcm mana. ? Doc kata suh pakai yg organic , pilih yg tak mengandungi Ingridients yg tk dibenarkan untuk ibu mengandung. Saya dah beli smua product yg selamat. Tp still sama. Nak pakai cream/ ubat jerawat doc tk benarkan sebab ada effect dr ingridients tu tk di bolehkan untuk org mengandung. Lepas tu apa sy kene buat?? Dah buruk dah muka ni, memang suami faham. Tp sy pulak rimas & stress tengok muka sendiri. Tolong laa siapa pernah alami mcm saya sudi share mcm mana nak bagi hilang bende ni. Help me pleaaseeee!!!

STRESS TENGOK MUKA SENDIRI!
25 Balas

saya naik dekat badan dan muka. terlampau banyak sampai tinggalkan parut. macam biasa buat itu ini tetap tak berhasil. tapi saya okay je sebab sy pun pernah gugur untuk anak first, then bila ada rezki ngadung lagi saya tanak mengeluh. sebab setahun tunggu biarlah kusam sikit sebab ramai cakap lepas bersalin back normal ❤️. sis jangan risau ya