Insurans Bayi

Salam semua. Sy bercadang nak daftar insurans utk baby. Seeloknya masa dah lahir atau dr dalam kandungan lagi? Sbb ada certain insurance dah start masa dlm kandungan lagi kn? And rasa2 bayaran per month tu berapa ya? Any mommies or daddies yg kerja related insurans tak? Mind to share info. Thank you.

8 Balas

Sebelum lagi better kot sbb x silap saya ada yg cover partially kalau baby kena warded sbb kuning/ada masalah2 lain. Siap bagi bonus bundle of joy lagi. Means, once baby lahir dpt duit sikit. Tp nk tahu lebih lanjut kne tnya dgn agen insirans sbb sy tnya itk baby msa dlm kandungan dlu tp x semoatt buat utk dia sbb masa pregnant sy ada kena typhoid. 3 kali jugak kena buat detail scan tp asyik x diapprove.

Aia the best.. Sy keje hospital, kebanyakan insuran Aia paling xda masalah n xle eh. Pg mana2 hosp pon urusan mudah dan cepat. Xperlu kelua deposit bagai.. Ada org duit anytime ada, xjd msalah jika dia amik apa2 insuran. Tp Aia amat mudah bagi kita yg xbyk cash di tgn. Sy pon amik Aia utk anak2. Alhamdulillah setakat ni bebaloi..

5y ago

Plan dia berapa ea

Husband sy insurance prudential. Boleh contact dia. Insha Allah dia boleh membantu yg mana lebih elok utk ambil. Kalau rasa tk perlu lg dia akan cakap tak perlu ambil lg😊 019303 3793 - yusof. Wasap je dia.

Hi myra. Sy preggy mommy kje dlm bidg insurans. blh share info utk insurans baby samada dlm kandungan @ lps lahir. Blh tinggalkan no utk sy wasap @ blh wasap sy d 014 888 7387.

Ank saya pkai insuran Aia . Saya register after 2week bersalin . Sebulan 67.33 . Klau sis nk bfore bersalin pun boleh , tapi pastikan kandungan dlm 5-6 bulan mcm tu tak silap .

3y ago

+60 12 686 4436 pn azwa . 2021 berubah sedikit harga .

Sy dah 2 bulan amek Prudential pre-birth. Better amek since dlm perut boleh cover apa² incase something happen.. 😁

Saya under aia.. 1 tahun rm3000++.. cover semua

Sebelum lahir