Alternatif utk air masak

Salam semua. Sy 9w skrg tapi masih tak boleh minum air masak, auto muntah semula. Kena air tu ada rasa masam or manis sikit baru lalu utk minum. Tak berani sgt nak minum yg manis jadi sy ikhtiar utk minum air + perahan limau. Doktor klinik yg sy pergi scan kata takda masalah utk minum mcm tu. Buah-buahan pun sy makan utk elakkan dehidrasi cuma rasa mcm masih tak cukup. Kawan-kawan ada pengalaman atau tips lain tak utk galakkan minum air masak masa mabuk hamil ni?

4 Balas

sy pun sama. kalau minum air putih kena sikit². kalau byk nnti muntah. tp sy boleh minum air yg sejuk. mcm air coway tu. yg tu blh telan

2y ago

sama juga, especially ais rasa laju je minum 😅