Alternatif utk air masak

Salam semua. Sy 9w skrg tapi masih tak boleh minum air masak, auto muntah semula. Kena air tu ada rasa masam or manis sikit baru lalu utk minum. Tak berani sgt nak minum yg manis jadi sy ikhtiar utk minum air + perahan limau. Doktor klinik yg sy pergi scan kata takda masalah utk minum mcm tu. Buah-buahan pun sy makan utk elakkan dehidrasi cuma rasa mcm masih tak cukup. Kawan-kawan ada pengalaman atau tips lain tak utk galakkan minum air masak masa mabuk hamil ni?

4 Balas

Sama la kita. Tapi sy amal mcm sis jugak. X blh minum air kosong kalau x memang trus muntah package dgn semua mknn yg dh telan😅 Sy mmg skrg minum ubat pun campur sanquick sikit bagi hilang rasa air kosong tu. Jgn letak gula sbb nak jaga kan☺️. Lpstu sy mkn tembikai sbb bnyk air and so far alhamdulillah air kencing okey

2y ago

nak try sunquick nanti. nak bawa limau kasturi mcm leceh pula nak memotong kalau nak refill air 😅

sy pun sama. kalau minum air putih kena sikit². kalau byk nnti muntah. tp sy boleh minum air yg sejuk. mcm air coway tu. yg tu blh telan

2y ago

sama juga, especially ais rasa laju je minum 😅

sama mcm sy... kerap muntah smpai air dlm bdn pon tkde... minum je kluar balik, jumpa doc mntk ubat elak muntah nnti dia bagi

2y ago

doktor sy tak beri tapi sy minum juga dlm 1-2 teguk secara kerap.

xde, mmg kena hadap . insyaALLAH nanti2 oklah Tu.

2y ago

insyaAllah terima kasih 🥰