Tak selesa dengan mertua

Salam semua, saya cuma nak kongsi perasaan saya. Saya makin terasa hati dengan mertua sbb one time saya balik masa raya haritu, diorang ambil anak saya yg baru je berusia 40 hari tidur dengan diorang dalam bilik & tutup pintu. Susu anak saya diorang dah ambil siap siap dalam botol yg saya pump. Saya baru je jadi seoarang ibu, dan saya ada isu trauma masa lahirkan bayi saya. Tak habis dengan tu, saya terasa sakit hati bila ayah mertua saya merokok dekat dgn baby & terus pegang dukung baby tanpa cuci tangan or bersihkan diri. Suami saya baik sangat & dia takkan explain kat parents dia sbb dia jenis tak sampai hati nak buat orang terasa. Dia suruh saya sabar sbb sesekali je balik rumah mertua. Tapi bg saya, tetap tak valid utk ambil anak saya and keep saying suruh tinggalkan anak and susu frozen so diorang boleh jaga terus baby saya tu.

2 Balas

lebih kurang mcm saya sis! mase diorg amik baby nk tido dgn diorg , saya merajuk dgn husband ..lepastu husband amik balik baby tido dgn saya😆..kes saya pulak kalau balik rumah mertua baby x berehat lgsung ..sian baby..asyik kena main je..kalau tido pon kena kacau..dpt tido 5 minjt je..baby umur 3 bulan..hmm saba je la..cucu first dorg

Maaflah ye suami puan ni kena ingat dia ada anak n anak tu amanah utk dia jaga. Skang ni anak tu ada puan n dia je. Sibuk nk lebihkan org lain pulak. Skng ni kli sy jd puan, sy yg akn tegur sendiri. Klau sakit, org lain bkn peduli pun. Nk time happy je, time baby sakit semua hulur kesian je.

11mo ago

lebihkan org lain apa pulak. dia cuma taktau nk tegur parents dia mcm mana je. jgn la salahkan laki dia 100%. laki dia pun tersepit antara parents sendiri & wife anak. salah ckp kang masam muka semua org. yg puan ni boleh buat is tak bg anak dia org lain pegang lgsg. kalau in laws nk bawak tidur mlm, ckp cipta alasan yg logik. ataupun biar laki balik kg sorang sesekali puan ni takyah ikut balik. senang.