Tiada janin and jantung. 6week

Salam semua saya baru scan tadi. Tapi sebelum ni scan xde kantung tp ni dah ada kantung cuma tak ada janin n jantung lagi. Doc bg ubat kuat rahim and 2minggu lagi doc suruh datang. Normal ye kalau scan macam ni tak de janin n jantung. Saya bukan apa risau anak first.

Tiada janin and jantung. 6week
101 Balas

Normal. Sama mcm sy 6 weeks cuma ada kantung je. 8 weeks scan lagi dah ada heartbeat. Allah je tau apa feel time tu 😍 semoga dipermudahkan urusan kita semua

normal sis klo nk cntik dh 8week keats sy scan ingtkn 9week ikut calender tp upeyea dh 10week cntik aje nmpk baby yea...hehehe...sbr yea...nnti dh 9week scan ag

sama, hri tu scan 6 weeks baru nmpk kantung blm ada jantung after 8 weeks scan blik bru ada denyutan jantung.. sis relax jgn stress bhya kpda kandungan muda

normal sis macam saya 6 week ade kantung je..pastu repeat scan lgi 2 minggu dh ade janin dengan heartbeat baby dh..semoga dipermudahkan urusan kita semua

Sy pon hari rabu ritu booking buku pink...7minggu 4hari...scan hanya nampak kantung sahaja...doc bgi masa lgi 2minggu untuk repeat scan n tntukan edd

Biase lah..sy scan masuk 8 week baru nmpak...yg yg scan 10 week bru nmpak sis...jgn lupa minum susu ibu dan asid folic nk bg baby membesar dengan baik

Sy pun da scan masuk 7weeks kantung da besar tp xnmpak baby dlm. Doctor just bagi folic acid. Nak scan lg after 2weeks. Harap xda apa2..risau jg. 😔

Normally 6 weeks mmg tak nampak sis sbb kecik lagi. Doctor selalunya advice utk scan 12 weeks keatas, baru boleh nampak clear. Inshaallah ada tu 😊

Saya pun baru 6 weeks. Baru scan tadi 🙂 Doc kata normal tak de bunyi jantung lagi. 9 weeks nnt baru ada denyut jantung. Dont worry dear 🙂

Awl sgt nk risau pon ibu..chill okay...enjoy ur pregnancy journey..Ingt y baik2,niat y baik2,fkir y baik2..insyaallah dtg pon y baik2