Pendarahan

Salam semua. Saya baru pertama kali mengandung. Masa awal dapat tahu, kami ada bersama dan ada bleeding. Lepastu stop sekejap and kami ada bersama buat kali kedua. Dan kalini ada discharge brown nak ke hitam and lepas makan ubat kuat rahim, start bleeding balik. Is it normal?

8 Balas

kalau sy..sy dpt duphaston masa 7w..amek masa seminggu jgk utk stop spotting..tp mmg kena byk bedrest..sy perasan itu ari, bila sy byk bergerak jer..keluar spotting..sy teruskan consume smpai 14w biar rahim btol2 kuat..kurangkan bersama buat sementara waktu..take care ye mommy..semoga Allah lindung kita semua..ibu & anak sihat selamat🙂

Wassalam. Saya pon haritu bersama dengan suami pastu besoknya keluar blood clot seketul terus pi klinik sebab doktor cakap kalau ada bleeding jangan tangguh jumpa doktor. Doktor suruh stop dulu bersama and dia bagi duphaston. Besoknya dah stop bleeding.

mse preg thn lps sy ade bersama suami jgk.. then bleeding, lps tu monitor smp 13w kndungan xmembesar.. last2 gugur.. better stop bersama dlu mse 1st tri

2y ago

terima kasih momy.. saya baru baca. dan yes, saya pun keguguran juga. sedihh.. tp pengajaran lah

Once bleeding, terus pergi hosp sis. Tak perlu tunggu2. Tak semua spotting/bleeding is a normal thing. Kena byk membaca

awak kalau dh bleeding. stop kan la bersama dulu...tggu kandungan kuat. lpas kndungan 14mggu baru boleh bersama balik.

X normal. Trus ke hospital utk periksa kandungan. Kt sana nt bru tw punca dan rawatan yg diperlukan.

2y ago

thank you momy sbb jawab soalan saya.

Saya lepas bleeding sekali dah henti dah. Tunggu sampai trimester kedua baru cuba balik.

Better elakkan bersama dulu sis