Keputihan bercampur satu line merah

Salam semua. Perlu ke sy risau kalau ada keputihan bercampur line merah. Darah dia mcm rupa saffron mcm tu. Hnya line/sehelai je gambaran dia. Sekali je semalam keluar. Today Alhamdulillah tkde. Pergi klinik td utk scan, tp machine tk accurate doc kata. Sebelum nie pernah miscarriage. Now sy baru 6w2d. Ada yg boleh share pendapat/pengalaman. Tq in advance mommies semua ❤️

1 Balas

Sy ada pengalaman sama macam sis. Line merah sikit and sekali je dalam sehari. Awal pregnancy sy anggap mungkin spotting. Tapi after tanya doctor, seeloknya kalau ada macam ni terus check dengan doctor. Sy kena dalam 3 kali (4w, 7w & 10w). Jangan anggap biasa. Alhamdulillah, kandungan baik sahaja, tapi doctor tambah ubat kuat rahim (Duphaston) untuk sy. Puncanya dalam kes sy, mungkin banyak berdiri lama atau baby bergerak terlalu active time dah 10w. Apa-apa pun sis consult dengan doctor dulu ya. And banyak kan rehat. Semoga semuanya baik-baik ya.

4y ago

Terima kasih bnyk bnyk 🙏🏻😭😭❤️