Normal atau tak : Spotting

Baru2 ni ada keluar sedikit lendir bercampur darah. Just sekali tu je then keputihan mcm biasa tapi 3 hari lepas tu ada keluar byk darah coklat. Ini normal tanda spotting ke?? Mula² tu sy ada buat test tp pudar je line nya. Minta pendapat #ingintahu

2 Balas

Saya ada pengalaman camni.Preggy yg skrg ni lah.Spotting coklat tu time kandungan cam 5 bulan tak silap,masa 10 week ada bleeding tapi sikit jer dlm 3 hari stop,doktor kat swasta bagi duphaston.Masa kandungan 6 bulan or 7 bulan ada lagi camtu,doktor bagi ubat masuk vagina and antibiotik,sebab masalah keputihan colour dia lain,maybe faktor sebab saya makan manis manis sgt.So doktor suruh kurangkan makan makanan yg manis,now kandungan dah 36 week😉😊

sye x penah klua spotting mse preggy hri tu.. n sebenarnya spottg ketika hamil x normal ye.. spatutnye wktu hamil xde ape2 spotting pun..

3mo ago

Maybe sebab hormon kot,kadang keputihan ni punca hormon atau pun dari segi pemakanan kita.Saya keputihan ok jer takde bau or gatal,cuma warna dia jer buat kita risau.Try makan yogurt plain( original ).