Tanda Autisme?

Salam semua, Normal X Kalau Anak Jalan Berjingkit? Tapi Die Blum Bleh Berjalan Lg Tp Die Suke Berjingkit bile kite pimpin die. Ada Orang Cakap Tanda Autisme.

7 Balas

jln brjingkit tu mmg la petnde ank autisme sis tpi bkn nmpk jln jingkit tu je . xsuke brgaul dgn org lain . kita pnggl dy pon dy xpndg bru btol tnde ank tu ad autisme . klau sis pnggl dy pndg n dtg mksd xd la tu sis . jgn risau . ank sis umo bpe skrg ?

3mo ago

anak kak jalan normal, tapi ada ja autisme..

Anak buah sy sampai 6 tahun sekarang ni masih berjingkit. Bukan autism pun. Tapi kalau boleh jgn biarkan la. Nanti dia terbiasa. Tepuk2 sikit kaki dia ke.

Tak kot sis....sbb ank buah sy dari kecik smp skrg jln berjangkit x autisme pun...skrg dah masuk mrsm pun...xyah risau kot sis

Biasa autism paling awal boleh detech usia dia 18bulan jika umur bawah dari itu...x boleh recognize dia autism 😊

Entah la sis. Anak uncle sy pn mcm ni msa dia kecik dlu. Smpai dia ke tua ni la dia berjingkit bjln.

Biase naik walker kot, anak buah sy pon gitu jgk dlu . Tp alhamdulillah sihat je

wkmslm..nope..bukan tnda autisme.