Bayi 2 bulan tak nak tidur siang

Salam semua, normal ke bayi nak masuk 2 bulan tak nak tidur siang? Saya dah puas cuba macam macam cara nak tidurkan dia tapi dia taknak tidur juga walaupun mulut dah menguap. Lepastu, dia kerap sangat menangis. Bila elok je df nanti tiba tiba dia menangis tkmau df pulak. Terpaksa bagi botol. Minta tolong bagi ibu ibu yang berpengalaman, saya stress sangat sangat. Saya first mom.

6 Balas

stiap hari ke sis? kdang peel dia mmg lain skit klau nk beralih bulan .. serba xkena org kata, tp bukan selalu .. dlm sebulan mgkin 4 5hari je peel dia .. anak sy 5bulan pun kdang peel dia kita x expect, bnde yg dia xpernah buat .. sis sabar ye, baby mmg akan mcm tu smpai ada yg nk dkt 2tahun .. setiap bulan mmg peel dia lain, kdang Kita dh bg semua, susu dada dah, botol dah, mandi dah, msuk buai dah, letak kt rocker dh, senang cita semua yg kita slalu bg, dia dah dpt .. tp still x berjaya kan .. mmg peel dia cmtu klau nk beralih bulan .. Kita as a parent pun rse stress, terfkir² apa lagi xkena anak aku ni .. sabar banyak² ye 🤍harap yang baik² shj utk sis as a first mom 🥰

2mo ago

insyaAllah xde pape tu sis .. anak sis sihat tu, sbb tu pelik² perangai dia .. 🥰

Sama mcm anak saya. Bru nak masuk 2bulan, kdg2 tak nak tidur siang, kdg2 dah tdr d breast 20min letak bangun pula, kdg2 tidur berjam2 tak nak bgun, menyusu pun smbil ttup mata je. Tapi dont worry sis, yg penting bby kuat meyusu, lawas kencing berak, berat naik, bby aktif. Maksudnya semua normal.

Haha sama dgn anak saya sis. Skrg kalau tidur siang merengek dulu baru tidur. Kalau dulu tidur siang mcm malam tidur nya. Lpstu malam susah tidur. Maybe beralih bulan. Sbb perangai die ni kita dpt belajar skill baru. Enjoy yaa mami!! Kuatkan iman hehe

2mo ago

thank u awak atas semangatnya🥹

Sy bru ja lalui.. Kjp ja tu sis.. Sbb bby mhu beralih bulan that why susa tdur siang. Tpi nt dia akn tdur siang smpai 4 jam memnjang...

2mo ago

iyeke? harapnya kejap je la fasa ni. penat siang malam baby menangis je😭risau pun ada.

Baby sy pn sma sis bru 1buln 2minggu , sy sumbat puting palsu , terus senyap & tdr😅 cara lain boleh cuba bedungkn baby .

2mo ago

bila kita bedung pun kdg kdg dia terjaga juga. dia nak kita melekat je dgn dia baru bole tido

sama anak sy tk tidur siang skrng .. tidur malam pulak lama

2mo ago

alhamdulillah untung nya sis boleh rehat🥹