Buaian untuk baby

Hi mommies, nak tanya ada tak mommies yang berpengalaman menggunakan buaian untuk tidurkan baby? Adakah baby akan bergantung kepada buaian dan susah bila travel nanti? Baby saya dah berusia sebulan tapi susah sangat nak tidurkan. Dia dah menguap dan penat tapi tahan mata taknak tidur pada waktu siang. Lepas tu dia akan menangis mintak dukung dan dodoikan. Bila letak atas tilam atau baby cot je terus terjaga dan menangis. Saya memang tak boleh buat apa apa selagi dia tak tidur. Please help 🥲#advicepls #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

sy bg bby berbuai dari masa pantang, tp at same time sy ajar bby tidur bawah. cth lps bby lena dlm buai, sy akn angkat bawa bby tidur bawah. bila sy bkerja, bby tidur buai dgn pengasuh, bila balik rumah bby tidur bawah. alhamdulillah bby sy xkisah ada buai or tak. balik kg xde masalah, pegi cuti mana2 pun xde masalah.

Boleh follow “baby language” di FB atau IG, dia ada ajarkan tips tidurkan bayi mengikut keadaan bayi masing masing 😄 banyak ilmu kat sana