Kancing gigi

Salam semua , nak tanya yang injection kancing gigi tu sakit x? Sbb next appoitment kat KK nurse ckp kena injection kancing gigi. #sistakotjarum?

68 Balas

Saya yang takut jarum ni pun kena tahan sakit 😂 Tapi tak da la sakit sangat, masa mula2 cucuk tu ja..pastu lenguh2 tangan la 2,3 hari..dah 2 kali cucuk tak da la sampai demam2 cuma bengkak merah2 sikit ja 😊 Masa misi nak cucuk tu sis pejam mata rapat2..jangan tengok..saya pun buat macam tu ja 🤭 Masa ambil darah sebelum & selepas minum air gula pun sama..pejam mata rapat2 ye sis....🙈😖

Xtau lah nak cakap..sbb sy sejenis xtakut jarum..tapi masa cucuk kacing tu..jarum masuk xrse pape..tapi masa nak masuk kan ubat tu berasa sikit mcm gigit semut...lepas cucuk mmg rasa lenguh2..n mcm nak bengkak...sy cepat2 sapu minyak angin kt tempat cucuk kerap.. alhamdulillah begkak pon xdan nak jadi😅😅

X sakit langsung sis. Jangan ada mindset sakit. Lagipon badan setiap org berbeza. Ada org rasa sakit, ada org tak sakit. Depends. Kalau pengalaman sy, x rasa langsung jarum tu. terkejut nurse ckp dh siap. Mcm x de cucuk apa2. After injection rasa lenguh sikit, tu sahaja. Bersalin lg sakit 😂

x sakit pn . tapii bila msok ubat tu ad rasa perit sikit laa. .then lps tu okk jee. . Dh jdi ibu ni semua kene berani walaupn dlo sy pn takut kne cucuk. hahaha skrng dh lali. . ambk darah ape semua. .positif k .pikir wt semua ni demi ank yg kita kandungkan & utk diri kita jgk. .

Sy cucuk bln lepas.. Sakit mcm kne gigit semut yg besar.. Pstu jd lengguh bahu.. Seminggu bengkak tk hilang.. Tido pn ssh.. Nk angkt bahu pn rse sakit sbb bengkak😂😂.. Ni 14hb cucuk kali kedua plak.. Huhu.. Trauma rse.. Pstu nnti cucuk dexa plak.. Tu lg sakit..

Anak first kena cucuk 2 kali kancing gigi, kalo anak kedua dan plus².. sekali je inject.. rasa sengal² kebas².. lepas inject tuam dgn air panas kalo x bengkak sikit... sakit biasa je.. sbb namanya pon injection kan.. masa dy masukkan ubat terasa sakit

Xsakit.. sy kne cucuk kncing gigi tnpe bg thu awal.. gh chekup tetibe nurse ckp arini cucuk.. sy gh blur2 ok kn je.. bile da msuk bilik cucuk tu sy tnye ni cucuk utk ape.. nurse ckp cucuk kancing gigi.. trkejut diwt ny.. nsib xsakit

Masuk memula sakit. Lepas tu automatik jadi lenguh. 3 hari jugak lah baru hilang lenguh sengal semua tu. Pastuuuu nak bareng mengiring pon sakit. Next month pulak cucuk dos kedua. Hahahah

Tak sakit sis. Sy baru kena 1st dos pagi tadi. Rasa disengat sikit je lepas tu takde dah. Baru je tadi sy cuba g tepuk2 atas pmukaan kene cucuk tu pun takde rasa langsung. Hehehe.

Sy pun takut jarum. Nurse lngsung xbg isyarat. Tau2 g klinik kna ccuk. Nurse akan cucuk 3 kali xsilap sepanjang pregnant. Nurse tu sje je ckp sakit. Padahal xsakit pun. Xrse pun.