Spot bleeding

Salam and hi semua.. nak tanya pendapat mumy2 semua… normal ke klu ade spot bleeding warna coklat . Doctor sahkan saya pregnant 5 weeks ikut dr scan… boleh ke saya buat kerja mcm normal or mcmne ye… saya agak risau..mohon share pengalaman semua..

9 Balas

sye haritu 6 week ada spotting coklat..sye pergi klinik je untuk scan..then doktor bg duphaston.. sye 2 kali pregnancy,2-2 pernah diberi duphaston..org first 11 week keluar bleeding darah ..bukan coklat. trus ke hospital.. Alhamdulillah baby masih sihat.. yang kedua 6 weeks. spotting coklat..sye ke klinik je..sbb masih baru dan buku pink pun xbukak lagi..sye tkut hospital xlayan..now dah 12 weeks..

5mo ago

Ohh.. byk x spotting awak

Any spotting semasa mgndung x normal. Pls jumpa dr cpt sbb ancaman keguguran. Mintak surat supporting dri dr utk bg mjikan jika perlu. Pls dptkn advise dri dr ya. Tc

Boleh jadi normal boleh jadi tak normal. Saya spotting brown, end up keguguran 8w. Ada juga yang spotting tapi selamat hingga melahirkan. Apa2 pun jumpa Dr terus.

saya dapat tanda spotting brown 1 kali sebelum test preg, tak lama tu saya test bru 5 week,jika kerap spotting boleh amik gambar tunjuk pada doc

5mo ago

Saya tau saya pregnant pon pasal spotting tu… check2 pregnant. Da makan ubat kuatkan rahim 2 hari pun masih ade lg spotting tu

normal pregnancy tak berlaku apa2 spotting/bleeding. kalau awal2 doctor akan suspect ancaman keguguran. jadi jumpa doctor ya

salam ibu² semua.. normal ka klau kluar darah d awal kehamilan.. 2 bulan

5mo ago

alhamdulillah @norfazlina. kalau masih spotting/bleeding banyak kan bed rest

saya pernah jdi mcm tu smasa 10mgu, doktor bgi ubat kuatkan rahim.

5mo ago

tak smpai 5 mnit pn keluar darah. .trus bhenti. .

salam nak tnya,normal ka leluar drh awal kehamilan,2 bulan

pregnancy yang normal takkan ada bleeding. pergi check ya sis.