Maternity

Salam semua. Nak tanya, disposable panties sebenarnya perlu ke untuk bersalin nnt? Maternity pad pun saya tak beli, sebab saya jenis tak reti pakai pad yang tak ada wing. So saya beli pad overnight Libresse sebab baca review2 di sini. Okay tak?

84 Balas

Depends pd keselesaan puan.. Tp kalo lepas bersalin selalunya darah nifas keluar amat byk.. So puan kna cari pad yg agak tebal.. Tp xsilap saya libresse ada keluar produk baru utk maternity mommy.. Mcm sy, sy pakai disposable panties dgn pad maternity pd awal2 mgu lepas bersalin sb sy xlarat nak basuh beria2,so terus buang je.. Sy akan pakai real panties dgn pad period biasa bila aliran da xheavy.. Semoga pencerahan ini dpt mberi idea kpd puan :)

5y ago

Hehe sama2.. Try la cari yg libresse produk utk maternity tu.. Dia mcm gabungan panties dgn pad.. Sy pun xjumpa lg produk tu tp adik sy masa tu share kat sy sb sy tgh pantang ni.. Tp sy da beli pad maternity pureen pnye so abiskan jela kalau x membazir.. :)

Hi..kalau saya memang akan guna pad overnight yang ada wing. Lebih selesa berbanding pad maternity. Disposable panties pula, pernah terfikir nak guna tapi tak pernah lagi lah guna sebelum ini. Kalau fikirkan elok juga guna disposal panties ni sebab panties biasa yang kita guna tu pun akan kotor dengan darah, nak buang or basuh, terpulang. Masalahnya kebanyak disposable panties ni tak selesa nak pakai.

5y ago

Itula yg dirisaukan tu 😂. Takut tak sesuai saiznya nnt tak selesa pulak nak pakai pad tu

Kalau ikutkn pengalaman sy, awal² bersalin mmg kita xlarat even nk angkat spender yg jatuh tmbh² la nk cuci. Kalau suami @ ibu sis jenis xkisah cuci darah nifas sis xpela. Bersalin anak yg lepas, ank umur 2 thn baru sy jmpe suami tersimpan spender berdarah saya dlm almari. Suruh dia bwk blk baju kotor dr hosp, dia pegi simpan je sekali beg dlm almari. Lepas ni better beli pakai buang jer 😂😂😂

Kalau sy better pakai yg overnight pad yg ad wings n plg panjang tu. Sb sy pakai yg maternity pad sama je. N kdg2 dia lari sikit.. mungkin sy jalan ganas.. bila pakai pad ad wings tu br lah rasa yakin sikit nk bergerak. Untuk disposable panties tu selalunya sy guna bila emergency je, let say stock panties kita hbs yg tu lerrr jd penyelamat. Tp ibarat mcm pakai pampers lah rasanya. Hehehe

5y ago

Xapa beli je yg awak yakin xbocor N cpt serap..xada masalah kalau pakai pad overnight wing tu. Lg rasa selamat adalah. Hehehehe

better pakai pampers dewasa yang sarung tu je sis.. saya dulu ank first takda pengalaman beli yang biasa.Lepas bersalin habis bocor memang selalu kena g toilet tukar.Lepas bersalin nurse and doc memang tak bagi g toilet takot pitam sebab darah tengah rendah..jadi untuk keselamatan pakai je pampers tahan lama.. saya due bulan 12 ni pun ingat nak beli pampers je senang

3y ago

oh okay2 faham terima kasih banyak sis 🙏🤗

Saya rasa diaposable panties sangat penting sebab tak larat nak basuh-basuh lepas bersalin. Paling penting ketika masih belum discharge dari hospital. Suka jenama EVEE beli kat shopee, sebab saiz saya pakai 5XL. Kedai biasa tak jual atau saya yang xjumpa Pad pula saya pilih yang pad biasa kotex overnight 41cm. Maternity pad tak selesa sebab bergumpal

Saya baca info2 ada yg beli maternity pad dan lepas tu beli libresse. Saya pn siap2 beli 1 maternity pad n libresse. Ikut keselesaan. Kalau disposable panties, sy pn xpasti nk beli ke x. Mungkin beli panties biasa je 😊 jgn bersalin pakai panties roti canai sudah laa sis.itu laa mak sy ckp.kalau leh beli panties baru utk bersalin nanti 👍😊

5y ago

Nampak gaya kena standby panties baru jugak ni. Takut tak selesa kalau nak pakai pad lebar 😅

Bg sy perlu. Sbb nt byk drh senang bocor even pkai pad yg ada wing pnbole bcor jge klau trlalu byk drh.. sy mmg stdby disposble panties.xdann nk guna panties biasa nt kna drh nk cuci2. Tgh sakit2 nk cuci segala adehh.jd solutionnya guna pkai buang pnya panties je.senangggg. Pad biasa guna overnight pnya.tebal n pnjg skit.ada wing.hehe

4y ago

Betul sis. Lgpn bkn wajib bsuh drah2 tu.. Cuma nak buang tu jgn la terbuka je dlm tong org pun blh nmpk.. Letak dlm plastik ikat elok2.. Tapi kalau jenis nak cuci jugak sblm buang terpulang.. Ikut kita.. Tapi tak ada beza la pakai spnder n disposal panties tetap kena basuh kn hihi

Kalau czer hari first nurse bg pakai pad dorang, jenis bertali, dorang yg salinkan semua, lps 6jam dia suruh jalan, pstu tgk la, ada nurse dia tukarkn lg skli. Ada yg dia suruh salin sndri pkai pad kita. Sy pakai maternity pad tp xselesa la, dia lambat serap darah tu, rs mcm basah, kalau pad biasa cepat serap darah, xde la rs melekit dkt situ

sy x pakai pad. sy beli lampin org dewasa yang jenis pants jenama Tena. sangat2 membantu. sbb awal2 bersalin darah terlampau banyak nnt leceh kalau terkena seluar dalam ke ape kan. lepas tu kalau pampers dewasa ni dia ada ruang2, so xdela melekat dkt luka kemaluan kita.

5y ago

Brpa hrganye ye ?