Takdir Allah...

Salam semua... Just nak share sikit... Saya baru lepas keguguran di usia kandungan 7 minggu... Kalau ikut lmp sepatutnya 12 minggu...genap 12 minggu ada spotting coklat cair... Makin lama makin banyak... Gi klinik baby takde heartbeat...baby pun takde bentuk...10 hari lepas saya ada buat 2nd ultrasound... Doktor ckp baby dah ada tulang dan heartbeat... Beza dgn lmp 2 minggu saja...doktor suh dtg lg 2 minggu sbb nk tentukan edd... Tpi Allah sygkan baby... Takpe saya redha dan bersyukur... Sekurang2nya saya tau saya dan suami boleh mengandung.. dan kami takde masalah... Mungkin saya terlalu penat... Mmg saya kurang rehat sbb berniaga kedai mkn...bdk cuti sekolah kn ramai org.... 🥲... Sapa tak sedih... Ttc 5 tahun...

5 Balas

Sis jangan risau , sis bertuah tau sebab nanti ank sis boleh tarik sis kat syurga nanti Mesti ada hikmah disebalik ujian yg datang ni Mungkin Allah nk hadirkan sis anak kembar ke dimasa yg akn dtg (aamiin) Salam takziah utk sis Saya doakan semoga sis dpt zuriat lagi aamiin ya rabbal alamin

innalillahiwainnailaihirojiun.. Allahu sorry to hear it .😔in shaa Allah nnti Allah akn gntikn dgn yg lebih baik..jgn ptus asa kan ..mana tw lepas ni nnti lepas abis pantang trus pregnant ..mg dpmudahkan segalanya amiin.. with big hug❤️

Post reply imageGIF
12mo ago

insyallah... thanks sis... doakan saya kuat ye... 🥰

Salam takziah sis..saya pun sebulan lepas keguguran semasa usia kandungan 7 minggu.semoga kita dikurniakan rezeki zuriat selepas ini.jaga kesihatan sis 😊

saya doakan puan cepat digantikan kebahagian baru lepas nii ♥️ Saya pun keguguran dua minggu lepas. semoga kita segara hamil lg

12mo ago

🤗... saya pantang mkn dgn pakai stokin je sbb takde org tua2 nak jaga... pantang jaga sendiri... masak2 sendiri... suami tolong basuh baju dgn angkat yg berat2...

sy pun pengalaman sama mcm sis.sy ttc 12 tahun ..sedih sgt2...hr nie hr ke 4 pantang...