Jauh beza lmp & edd

Salam, ada x ibu2.. disini yang berbeza lmp dengan due date yang doctor tulis.. kalau ikut lmp baby sepatutnya 12 weeks.. tetapi ikut scan bby baru 8 weeks.. tlg doakan baby saya membesar dengan sihat, kuat & ckup sifatNya.. Amen 🙏 #firstbaby #regularperiod

3 Balas

Saya awal pregnant macam sis, ikut lmp dah 6weeks tapi scan kosong, dinding rahim je tebal, scan time 8weeks size baby baru 5weeks, waktu ni jumpa dua org doc, first doc cakap baby mungkin tak menjadi while second doc said, maybe development baby awal-awal ni slow sikit but in shaa Allah by time dah masuk lima bulan dia akan ikut size lmp. Untuk awal pregnant kk used due date scan. Alhamdulillah masuk je 6bulan size baby dua mmggu lagi besar dari size due date, refer hospital, doc kat hospital tukar due date ikut due date asal following lmp. So, takpe, tggu few months later tengok balik size baby awak nanti macam mana 😊

6mo ago

hi sis, saya nak tnya soalan yg sma. tpi jawapan sis paling dkt dgn soalan sya. baby sis mcm skng? sya tetiba overthinking bila byk post negatif yg pop out. huhuhu

sya brbeza sbulan..tp alhamdulillah normal dr cuma kta trikh sbur sya x normal..sbb last period 19/10 bila check bulan 11 still ngtif n then check balik pda bulan 12 trus positif n g checkup bulan 1 bru sbulan

2y ago

So mcm mn sis ? Dah scan ?

Waalaikumussalam, semoga dipermudahkan urusan ye mommy. Moga mommy dan baby sihat. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers