Saiz baby semasa ultrasound

Hai, sesiapa ada pengalaman baby kecik dari usia. Saya masa 1st scan, usia baby kurang 2 minggu dari tarikh LMP. Lepas beberapa minggu, buat 2nd scan, usia baby kurang 1 minggu dari tarikh LMP. Period saya regular je, mmg dtg setiap bulan. So far doktor tak cakap yg bukan2 pun, cuma kena repeat scan lagi 2 minggu. Saya cuma nak tahu pengalaman orang lain je, mana tahu blh share kan ☺️#pleasehelp #pregnancy #ingintahu #ibuhamil

1 Balas

mine pon macam tu hari tu. ada yg beza seminggu, paling jauh 2 minggu. tapi bila dia makin besar, dia makin ikut minggu dia. tapi ada jugak kadang2 terlebih or terkurang 3-4 hari. hari tu doktor cakap kalau jarak lebih 2 minggu tu maybe kena concern sikit. kalau tak lebih, benda biasa. insyaAllah baby sis okay je tu. jangan lupa minum susu and ambik vitamin ya. 2 benda tu penting for baby growth.

2y ago

aminnn! insyaAllah takde apa, sis. jangan risau ya, kalau ada benda tk kena, confirm doktor bagitau sis.