No heartbeat 😢

Hai semua. Harini sya pergi scan (transvaginal). Baby size 6w4d. Tiada heartbeat 😢 saya tiada bleeding. Sakit perut pun takde. Dr kata missed misscariage. Lmp 17/11/23. Ikut lmp patut dah msuk 8w. Dr kata baby stop growing 2 weeks ago. Dr bagi masa 2 minggu utk baby turun sendiri. Cuma sy nak tahu. Sy ttc dan mmg track setiap cycle. Hari ke13 (29/11) haritu sy ada satu telur matang dan nak pecah. Opk sya +ve masa 2/12/23. Tapi baby size ni dah 6w4d. Klu korang kira kmungkinan implantation berlaku between 2-4/12 kira umur baby baru 5weeks. Mmg bgitu ke mommies? Sy masih belum dapat terima lagi baby sy tiada heartbeat. Sy ttc lama 😭 sedih sangat 😭😭😭

No heartbeat 😢
10 Balas

jgn fkir mcm tu awak cuba klinik lain pulak . if tk puas hati jgk prgi check dkt sg buloh . mcm sy check swsta 5 mnggu 4 hri tp bila check dkt sg buloh dh 7 weeks more betul dgn kiraan sy kira and dah bleh dgr heart beat bby nmpk jnin skli . dc pkar sy pesan slgi tk rasa cramp mnycuk , kluar spotting, bleeding tk pyh risau. bnyk kan rehat. dc pkar ckp 7 week should dh dpt dgr heart beat bby . awk bnyk kn doa

Sabar banyak2 ye awak. Saya pon pernah mengalami missed miscarriage sama macam awak takde bleeding takde sakit perut. Tunggu seminggu pon sama takde heartbeat then decide d&c sbb kantung makin besar tapi baby tak besar. Takut kena infection. Kalau betul diduga sama mcmni, mohon awak bykkan muhasabah diri anggap ada hikmah besar menanti. InsyaAllah

awak sama dgn saya.. saya lmp 31/11/2023 subur jumpa 2/12 mggu lepas scan baby 6w2d dh ada heartbeat... hari ni dh 7w jgn risau awak.. mgkin usia baby awak masih baru lgi tu yg tkda heartbeat lgi tu.. tggu lgi seminggu jika tkda apa2 ..saya doakan lgi 1w baby awak dh ada heartbeat amin3

InsyaAllah ada rezeki awak. Awal lg kot. Sy irregular period. LMP 30.10. Opk sy +ve 28-29/11. Bersama masa tu. Then terus lekat. Skrg dh 8 week ikut ukuran scan + ada heartbeat. Masa Scan 6&7 week pun belum nmpak heartbeat. Sabar ye awak. Ada tu. Mungkin sbb kecil lagi.

Mungkin awal lg sis. Sy masa scan 6 weeks pun tiada heartbeat lg. Scan 8 weeks baru ada heartbeat. Boleh try second opinion ad different clinic 💪 jgn putus asa ya. Semoga dipermudahkan

em takot nye . sye pon tk scan lagi ni . klau ikotkan da 7 week . semoga baby dalam kandungan kita sihat sempurna sampai bersalin . amin ya allah . harap anak dlm kandungan sihat

5mo ago

sme la...sy tak scan pon lagi .buku pink pon tak blh bukak lgi..kne tggu 10 minggu. semoga kandungan kite semua sihat yer mommys

bnykkn berdoa awk semoga ad keajaiban yng brlaku sbb so far klw xde skit bleeding or spotting kndgn awk still msih slmt so dont worry try check dkt klinik lain

Hm takutnya. Saya scan minggu lepas (6w), tak nampak pape lagi, rahim je tebal. Minggu depan repeat scan. Semoga ada rezeki kita semua mommy amiinn

Try tunggu lg 1-2 weeks , mcm ada org pernah tulis dr kata tak de tp dia tunggu den skrg bayi pun dah lahir .Semoga ada rezeki kita semua mommy

mybe msih awl lg kowt..sy msa scan 7w pun msih x npk heartbeat lg