Alahan mengandung

Salam semua mommy..sape kt sini lepas tau he upt +ve,alahan da mula dtg...rasa x sedap badan,sendawa,x lawas...perut kadang cucuk2..sape sama mcm sy...bole kongsi x

5 Balas

Hehehe sy. Sy tau pregnant masa week 13. Lepas je check pregnancy test, mula la dtg2 morning sickness. Mkn je muntah. Semua makanan rasa masam kt mulut. Heart burning teruk. Sebelum tau pregnant x de plak rasa semua tu elok je makan dgn aman.

Saya masuk 5weeks dah start loya mual sampai tak larat nak tengok makanan..ada rasa cramp manja2 sekali sekala (1-2kali seminggu) tapi tak seteruk rasa cramp period tuu😊 penat2 & asyik tidur je padahal tak buat apa pun kat rumah ni😅

sy upt positive 4w ok lagi. msuk 6-7w loya muntah turun 2kg.

Sy 4 weeks dah muntah2.

sama sis