Keguguran

Salam semua.. Minta maaf, nak tanya.. Saya keguguran 8minggu.. Baru pantang dua minggu, darah dah tak keluar, sy dah pergi mengurut, dh makan jamu ape semua..tapi suami ajak bersama.. Saya nak tolak tapi tak sampai hati.. Apa pandangan kawan2 kat sini.. Bantu sy..

18 Balas

sebaiknya bincang dekat suami jelaskan elok2 untuk kebaikan bersama ..sis tgh dalam pantang rasa sakit tu pun belum hilang saya sblum ni pun pernah gugur syukur suami faham .... bukan apa sis kita sendiri tau badan kita dah sihat sepenuh nya atau tak ... takut peranakan turun kat bawa nanti sis rasa sakit pinggang tapak kaki sakit macam kena tusuk2 sakit semua badan ... harap suami sis faham akan keadaan sis

Seboleh bolehnya jarakkan la sebulan pun dah okay.. Sy pernah keguguran dulu, alhamdulillah la suami yg takut haha dia nak sembuh betui betui betul bg kuat dulu.. Kalau sis rasa dh kuat dh ok suami pn mtk try la deal sbulan xboleh sgt pn 2mggu pn okay tp jarakkan sbntar utk rncang hamil smula skrgnya 3bulan bg rahim kita rest dan kuat balik.

First baby sy keguguran juga,doc advice rehat 6bln utk mngndung lg...hmpir setahun bru lekat blik. Alhamdulilah..skang tgah tgu hari je...semoga puan pun diberikan rezki nnt.

4y ago

same lah..saya pun cmtu...sthun lepas gugur bru lekat..skrg dh nk masuk 5 bulan..harap mommy dan bby sentiasa sihat

sy jumpa pakar o&g dia sruh sy pantang 14hari then klau ttc kena tunggu 90hari lepas keguguran baru boleh mengandung semula bg rahim sihat sepanjang 90hari tu makan asid folic je

Saya gugur 11 mggu pantang 44 hari..urut..bertungku..pntng mcm bersalin...alhmdulilah skrg dah mgndung blik dah 23 mggu..p/s jaga lah pntg wlupun gugur ❤❤

Baik awk syg diri sdiri dlu baru syg suami.. Bg btul2 sembuh dlu, kalo suami syg mesti dia sanggup tunggu smp awk btul2 sihat..

klu yakin tubuh dh sihat,xde masalah. tp sebaiknya rehat la dulu bagi betul2 pulih dalaman tu. nk puaskn suami byk cara tak semestinya perlu bersama.

Maaf ya sis, saya harap sis sampaikan lah hati untuk tolak ajakkan suami tu. Kene betul2 sembuh , badan nak pakai lama

Better bagi badan betul sihat dulu, sebulan lebih ke. Try fahamkan suami keadaan awak macam mana sekarang ❤️

Sya bersma suami lepas habis pantang sebulan. Tpi tu terplg pdh masing².. Tpi oklah dah pantang 2 minggu..