Pati Buah Delima / Jus Buah Delima

Salam semua. Jika awal kehamilan boleh tidak untuk mengkonsumsi jus buah delima atau pati Buah Delima? Adakah ia baik untuk ibu Dan baby? Atau sebaliknya? Terima kasih ?

6 Balas

Sgt2 ok... Sy duk amalkan smpai ramai tegur kulit makin cerah. Pastu makin flawless.. Sy ingt sbb pembawakan budak. Bila google pasal jus delima ni, rupanya mmg blh cerahkan kulit ibu & baby dlm kndungan. Kandungan antioksida pun tggi...

3y ago

buat juice delima fresh atau beli juice yg dah siap

Kalau sy prefer makan buah delima yg fresh, atau kalau rajin boleh buat jus sendiri. Sbb jus delima kt pasaran terlalu manis, tinggi kandungan gula.

4y ago

Ohh yg mcm jual kat kedai jamu tuh yaa? Kalau jus mamariam pernah cuba? Nak beli kat kedai Arab atau kedai jamu takut sikit hehe

Sy amalkan dr minggu ke 5 sampai skrg sis. Dah Masuk minggu ke 18. Bagus utk naikkan hb dan juga utk baby

4y ago

Wahhh yeke.... Jadi mmg baik yaa. Baik2 terima kasih 😊😊. Mcm tuh saya cuba

Saya amalkan Delima Gulsan.. kalau ade modal lebih saya makan yg freshh🤗❤️🌹

boleh sis..buah delima tgi antioksida,blh naikkan hb.

4y ago

Wahhh betul yaa... Saya nak cuba. Terima kasih 😊😊

Buah delima mmg bagus utk preggy , blh naikkan hb

4y ago

Jadi tiada masalah utk ambil masa awal kehamilan yaa?