Supliment utk ibu hamil

Salam semua bonda2.... ada x kawan2 yg semasa hamil ambil supliment lebih dpd 1....suami sya beli jek apa yg kawn2 dia kata bagus... dah beli rasa rugi pulak bila x mkn.... skrg ni sya tgh mkn... Mamariam dan NeuroGainPB... yg belum dimakan VITA C shaklee... mohon bantuan ya...

11 Balas

mkn ape2.spplmnt pun air putih kena lbh...kdg2 bkn 100% slh produk tp cr kite mkn..tu yg effct buah pinggng..klu doc kt ok xde mslh on je..nnti chckup tnye ye

I take many supplements but all cleared by doctor. Vitamin D, vitamin C, fish oil, pregnancy multivitamin, calcium & magnesium, glucosamine, zincofer

5y ago

Boleh share brand pregnancy multivitamin? Hehe. Thanks.

Tanya doktor dulu sis..nnt ada reaksi pada ubat lain bole effect baby. Kan doctor da pesan jangan amin supplement tambahan sesuka hati.

better consult doc dlu sis..tp jus mamariam tu sy pn amalkn jgk..yg nuerogain BP tu stahu sy mmg pling elok..hrga pn elok 😂😂

Consult doc sis... bwk sume suppliment tu... tmya doc ke farmasis ke.. atleast xla pressure tekanan drh nnti...

Sy skg amalkn zincofer, metformin, vitC & Vco D'aura..ni suma supplement utk bby & kawal gula sbb sy ada GDM..

Saya baru tanya Dr tntg Jus Mamariam, Dr kata yg itu inshaaAllah boleh .

Cuba satu2 dulu elakan mkn byk2 dlm satu masa.. Apa2 pn tnya Dr lbh baik😊

kalo terlebih mkn suplemen pun blh mudarat diri n baby.. Better tanya dr..

Btter tnya dktor k..mnyesal kemudian hri xda guna sis😊